Predškolska ustanova „14. oktobar“ Malo Crniće obeležila je 41 godinu postojanja. Uz zvuke dečijih pesama  i igru, mališani su zajedno sa svojim vaspitačicama priredili svečanu priredbu.

Foto: RTV Biser

Skupština SIZ-a dečje zaštite opštine Malo Crniće 1981.godine donela je odluku o osnivanju Radne organizacije za podizanje, vaspitavanje i zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta. Elaboratom je predloženo da radna organizacija dobije naziv po danu oslobođenja Malog Crnića- 14.oktobar. Namenski su izgrađeni objekti u Malom Crniću, Boževcu, Smoljincu, Toponici i Crljencu i prostori za decu pri isturenim odeljenjima Osnovnih škola: Šapine, Batuša, Salakovac, Veliko Crniće i Kula. Sedište RO bilo je u Malom Crniću. Prva decu upisana su 1. marta 1982. godine.

Na početku svečanog programa sve goste pozdravila je Mirjana Milošević, direktorka Predškolske ustanove „14. oktobar“ Malo Crniće.

Foto: RTV Biser

„Slavimo 41 godinu našeg rada i druženja, igre, učenja, i truda vaspitača da deca budu srećna. Roditelji nam daju svoje najveće blago na poverenje, da se brinemo o njima, da ih uvedemo u život i da jednog dana postanu dobri ljudi“, rekkla je direktorka.

Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević u kratkom obraćanju prisutnima, čestitao je rođendan, zahvalio se zaposlenima i posebno istakao uspešnu saradnju sa roditeljima.

„Ovo je ustanova gde je svakog dana prisutno puno pesme, igre i ljubavi, tako da je teško da se primete svečarski dani. Mnoge generacije su prošle kroz ovu ustanovu. Nadamo se i težimo da u narednim godinama korisnika bude još više, jer samo na taj način  ćemo osigurati postojanje naše opštine i naše zemlje“, istakao je Antonijević.

U prepunoj sali FEDRAS-a širio se dečiji smeh, sreća i radost koji se preneo i na njihove roditelje, bake, deke i prijatelje.