Danas je u Velikom Crniću kompanija „Polikart“ svečano otvorila novi pogon. Otvaranju ovog značajnog proizvodnog kapaciteta prisustvovali su predstavnici uprave kompanije, predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević sa saradnicima i brojni domaći i strani gosti.

Foto: RTV BISER

Na površini od 3.000 kvadratnih metara fabrika proizvodi poliuretanske obloge za rotacione štanc mašine koje se koriste u kartonskoj industriji, a njeni proizvodi se izvoze u više od 50 zemalja širom sveta.

Novi pogon su svečano otvorili direktorka „Polikart Srbija“ Radica Nikolić i osnivač grupe EOS Filip Ramirez.

Direktorka Nikolić je istakla da je u opremanje objekta i nabavku mašina uloženo oko dva miliona evra, pohvalivši odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom.

Foto: RTV BISER

“ Izgradnju ovog pogona završili smo za manje od godinu dana zahvaljujući logističkoj podršci predsednika Opštine Mališe Antonijevića i njegovih saradnika. „Polikart Srbija“ je 2023. godine postala deo grupacije EOS. Pre mesec dana stigla je nova proizvodna linija, te uskoro očekujemo proširenje kapaciteta i zapošljavanje novih radnika. Kada se osvrnem na 2015. godinu, kada smo započeli sa dva radnika i 1.000 kvadratnih metara radnog prostora, a sada imamo 50 radnika i 3.000 kvadratnih metara, zadovoljna sam postignutim uspehom i što smo omogućili egzistenciju za 50 porodica. Već sledećeg meseca planiramo zaposliti još 10 radnika i pokrenuti proizvodnju u tri smene. Trudimo se da visokim standardima postignemo dobre ekonomske rezultate i doprinesemo boljem životu naših građana“, istakla je Radica Nikolić.

Predsednik Opštine Mališa Antonijević je naglasio značaj firme „Polikart Srbija“ za ekonomiju opštine Malo Crniće, ističući da je porodica Nikolić posvećena daljem razvoju i proširenju proizvodnih kapaciteta.

Foto: RTV BISER

“ Ovi ljudi imaju jasnu viziju i želju da pokažu da se u Srbiji može raditi, proizvoditi i izvoziti. Ovo je poziv svima koji rade u inostranstvu da se vrate i započnu proizvodnju ovde, čime će obezbediti ekonomsku stabilnost sebi i prosperitet našoj opštini. Trenutno smo u pregovorima s još jednim investitorom zainteresovanim za poslovanje u našoj opštini. Izgradnja brze saobraćajnice koja povezuje Požarevac, Veliko Gradište i Golubac će dodatno približiti firmu Polikart regionu i svetu, omogućavajući im brži pristup autoputu i bržu dostavu repromaterijala i gotovih proizvoda, rekao je predsednik Antonijević.

Na otvaranju je izveden i prigodan kulturno-umetnički program u kojem su nastupili devojke i mladići iz Folklornog ansambla Opštine Malo Crniće.