Najveći pesnik među muzičarima-ili muzičar među pesnicima, kažu.  Čovek koji je emocijom i stihom na svojevrstan način obojio jedno vreme. Očima dečaka i umom mudraca pevao je o velikim i malim stvarima koje čine život i karakterišu čoveka.

Đorđe Balašević.

Pesnik. Pripovedač. Kant- autor. Dečko sa gitarom. Nesuđeni Panonski mornar i sudbinski značajna ličnost,  koji je obeležio  jednu epohu i obojio naš emotivni svet.

Voleli smo, patili, plakali, radovali se, verovali i pravili planove uz Njegove stihove i rime. Smejali se nemirnom i neukrotivom pevcu, zavideli Boži na hrabrosti da rizikuje, tugovali zbog Vase i njegove sudbine, sanjali da smo i mi preplivali Dunav zbog neke Olivere, ili lepe Protine kći… dok smo na Ringišpilu detinjstva kroz kaleideskope boja ispraćali Cirkus iz našeg malog grada i života. Nizao je reči kao bisere, tako mudro, a opet, jednostavno i lako, i nenametljivo, kao disanje.  Sačuvajmo emociju i napišimo priču o Njemu. sačuvajmo ga od zaborava, kao što je on nas čuvao od malodušnosti i razočarenja.

Pravila su jednostavna:

  • Pravo učestvovanja imaju sva punoletna lica;
  • Može da se konkuriše sa dve pesme(dužine do dve kucane strane) ili dve priče(do pet stranica teksta), a možete da pošaljete i pesme i priče
  • Radove potpisati šifrom, i navesti samo broj telefona.
  • Pesme i (ili) priče slati isključivo elektronskom poštom na adresu: ne.lomite.mi.bagrenje.53

Izvor: bsmmc.rs