Infokutak – prostor namenjen mladima u Kostolcu, svečano je otvoren ceremonijom koja je označila početak njegovog rada. Pre otvaranja , Gradska opština Kostolac je potpisala memorandum sa GIZ-om i Ministarstvom turizma i omladine, partnerima na projektu „Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama“.

Foto: kostolac.rs

Cilj ovog projekta je osnaživanje i podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvenim procesima svoje lokalne zajednice, kao i u donošenju odluka, pružanju predloga rešenja i iznošenju ideja o temama od značaja za unapređenje njihovih životnih uslova.

Ceremoniji su prisustvovali sugrađani, predstavnici institucija i medija, zajedno sa brojnim mladima. Prisutnima su se obratili zamenik predsednice Skupštine Gradske opštine Kostolac, Milan Đalović, predstavnica GIZ-a Jelena Janakievski, zamenica načelnika Uprave Gradske opštine Kostolac, Ivana Đorđević, šef sektora za ljudske resurse u Upravi Gradske opštine Kostolac, Nikola Milenović, i rukovodilac Psihološkog centra Kostolac, Olivera Hajrović. U umetničkom delu programa učestvovali su hor „Dunavska lira“ i vokalni solista i gitarista Aljoša Marjanović.

Nakon svečane ceremonije otvaranja, organizovan je koktel u holu Doma Kulture u Kostolcu.