Konačni rezultati male mature za buduće srednjoškolce znaće se sutra, a u narednim danima učenici popunjavaju listu želja.

Foto: RTV Biser

Liste želje se mogu popuniti preko portala www.mojasrednjaškola.gov.rs, ali to važi samo za one škole koje imaju Elektronski dnevnik, dok će se popunjavanje liste želja u papirnoj formi vršiti 3. i 4. jula u školama.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević poziva učenike da iskoriste sve mogućnosti i popune svih 20 želja, kako se ne bi slučajno desilo da neko ostane neraspoređen.

„Prvih pet mesta neka iskoriste za ono što bi najviše želeli, bez obzira na broj bodova“, kaže Blagojević za Tanjug, koji navodi da bodovi pokazuju da je ove godine završni ispit bolje urađen.

Kaže da je to u skladu sa instrukcijama koje je resorni ministar Branko Ružić uputio i da se može očekivati da će prag za upis u srednje škole biti malo veći.

Upis se može obaviti elektronskim putem i u školama 12. i 13. jula, dok će se 11. jula objaviti tačna raspodela po listama želja.

Izvor: novosti