Na konferenciji za medije, koja je održana u prostorijama Opšte bolnice Požarevac , Dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac zahvalio se gradonačelniku na izuzetno plodnoj saradnji grada i bolnice, kao i pomoći koja je izdvojena za bolnicu. Kao najznačajniju pomoć direktor navodi dva aparata za iskašljavanje, stanicu za razvod azota iasfaltiranje parkinga ispred upravne zgrade i bolnice.

Foto: RTV Biser

Na sednici Skupštine Grada Požarevca odobreno je 34 miliona dinara za opremanje nove trafo stanice za novi deo bolnice. Trafo stanica bi trebalo da jednim delom pokriva požarevačku bolnicu, a drugim fizička lica. Bolnica poseduje tri agregata, najnoviji je skoro intsliran, tako da je potpuno pokrivena u slučaju nestanka električne enrgije.

Gradonačelnik Saša Pavlović istakao je da je Grad izdvojio sredstva i za 850 paketa za novorođenčad, prva tri rođena deteta u Novoj godini dobijaju 40.000 dinara, kao i svako prvođoreno dete. Tu je i regresiranje troškova boravka dece u PU „Ljubica Vrebalov“ u iznosu od 50 posto od cene koštanja za treće i svako naredno dete, a ukupan iznos za te aktivnosti je 3 miliona dinara. Grad Požarevac je iz svog budžeta izdvojio i sredstva za vantelesnu oplodnju 4 800 000 dinara i da u slučaju potrebe biće izdvojena dodatna sredstva