Српски спортисти завршили су своја учешћа првог званичног дана такмичења на Олимпијским играма у Токију. Србија је први дан завршила са две медаље, једном сребрном, коју је освојио Дамир Микец и бронзаном, којом се окитила Тијана Богдановић.

Foto: oks.org.rs

Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец изјавио је за РТС да ће прва медаља за Србију на Олимпијским играма, коју је он освојио, дати ветар у леђа и осталим спортистима, како би у што већем броју освајали одличја.

Таеквондо – Тијана Богдановић је освојила бронзану медаљу, савладавши Јапанку Јамаду.

Баскет – Српски баскеташи победили су Кину са 22:12, а потом су у другом мечу били бољи од Холандије са 16:15.

Тенис – Новак Ђоковић је савладао Уга Делијена из Боливије са 2:0 (6:2, 6:2).

Тенис – Нина Стојановић је савладала Јапанку Нао Хибино са 6:3, 6:3.

Тенис – Миомир Кецмановић пласирао се у друго коло победом над Пољаком Камилом Мајшаком резултатом 6:4, 6:2.

Тенис – Стојановићева и Крунићева испустиле предност и напослетку поражене од кинеских играчица Ји Фан Шу и Жаошуан Јанг са 6:4, 4:6, 16:18.

Стони тенис – Жолт Пете изгубио је у првом колу Олимпијских игара од Грка Панајотиса Гиониса са 4:0 у сетовима (11:6, 11:8, 11:9, 11:8).

Стони тенис – Димитрије Левајац поражен је од руског играча Кирила Схачкова са 4:2 у сетовима.

Пливање – Ана Цревар завршила је на шестом месту у својој групи у дисциплини 400 метара слободним стилом, док је Ћаба Силађи био осми у дисциплини 100 прсно.

Стрељаштво – Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић нису успеле да се пласирају у финале у дисциплини ваздушна пушка.

Веслање – Милош Васић и Мартин Мачковић пласирали су се у полуфинале Олимпијских игара у дисциплини двојац без кормилара.

Џудо – Милица Николић елиминисана је у другом колу олимпијског турнира, након што је поражена од Украјинке Дарије Билодид.

 

Извор: РТС