Sinoć je u Malom Crniću završen 51. Festival dramskih amatera sela Srbije, najznačajnija kulturna manifestacija u opštini. 

Foto: RTV Biser

Direktor Centra za kulturu opštine Malo Crniće obratio se prisutnoj publici.

Foto: RTV Biser

„Fedras zaslužuje i mora biti ispunjen samo kvalitetnim, najboljim predstavama amaterskih pozorišta, kako bi imao za koga da živi, a treba da živi za današnju i buduću publiku. To je naš cilj, naša misija. Želimo da na početku novog poluvekovnog brojanja FEDRAS-u damo novu snagu, da bar još bar pedeset godina podnese nove udarce novih vrednosti i novih potreba koje nastaju u društvu. FEDRAS će to moći samo ako hrabro korača napred, u korak sa vremenom, inspirisan ponosnom prošlošću koje ima, ali gledajući u budućnost. Samo napred u budućnost, Tako će svi znati za Malo crniće, a veliki Fedras.“

Nikola Tomić, uručio je specijalnu povelju Fedras-a za doprinos poluvekovnom trajanju festivala, Bobanu Tirnaniću iz KUD „Obilić“ iz Krnjeva, koji je prisutan od dana osnivanja festivala.

Foto: RTV Biser

Priznanje za autorsku muziku pripalo je Stefanu Miloševiću u predstavi „Srpska drama“ Siniše Kovačevića, u produkciji  UG „Trsteničko pozorište i Dramskog ateljea KUD-a „Vuk Karadžić iz Grabovca.

Foto: RTV Biser

Za kolektivnu igru u predstavi „Dragi tata“, Milene Minje Bogavac, pripalo je produkciji Studio glume „Teatar 011″ iz Beograda,

Za mušku epizodnu ulogu priznanje je dobio Valentino Oljača u predstavi “ Dr“, OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Foto: RTV Biser

Priznanje za žensku epizodnu ulogu dodeljena je Ivani Gašić Grbić u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“ AP  „Mirko Tatalović“ iz Nove Pazove.

Foto: RTV Biser

Priznanja za glumu dobili su: Srđan Stojadinović, u predstavi  „Uhvaćen u mrežu“, Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca, Dušan Jović, u predstavi „Srpska drama“ UG „Trsteničko pozorište i Dramski atelje KUD-a „Vuk Karadžić iz Grabovca, Mirjani Marušić Adžić u predstavi „Smrtonosna motoristika“ u produkciji Račanskog pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače i Voja Raonić u predstavi „Bajka o pozorištu“ pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba.

Specijalnu nagradu za najbolju režiju dobio je Aleksandar Bako, za predstavu Putujuće pozorište Šopalović AP  „Mirko Tatalović“ iz Nove Pazove.

Za autorski pristup, adaptaciju, režiju i rešenje scenskog prostoranagrada je pripala Dejanu Cicmiloviću u predstavi „Smrtonosna motoristika“  Račanskog pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače.

Nagrada „Milisav Milenković“ dodeljena je Vladimiru Đorđeviću za tekst „Bajku o pozorištu“.

Foto: RTV Biser

Predsednik Opštine Malo Crniće i predsednik organizacionog odbora Mališa Antonijević uručio je nagrade za najbolje predstave u celini.

Prvo mesto dobilo je Račansko pozorište Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače za predstavu „Smrtonosna motoristika“.

Foto: RTV Biser

Drugo mesto zauzelo je pozorište „Raša Plaović“ iz Uba za predstavu „Bajka o pozorištu“.

Foto: RTV Biser

Treće mesto zauzelo je UG „Trsteničko pozorište i Dramski atelje KUD-a „Vuk Karadžić iz Grabovca za predstavu „Srpska drama“.

Foto: RTV Biser

Publika je na zatvaranju odgledala predstavu „Ja(o)meni“ u izvođeju „My art“ iz Beograda.

Foto: RTV Biser