Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić ugostio je poznatu srpsku karatistkinju Tatjanu Petrović i direktora Japanske karate šotokan asocijacije Azija JSKA Muhameda Bahramija (Mohammad Bahrami) povodom planova za predstojeću sportsku i turističku sezonu na Srebrnom jezeru.

Foto: velikogradiste.rs

Naime, prilikom posete dogovoreno je da početkom septembra na Srebrnom jezeru bude održan Međunarodni karate kamp festival sa karate seminarom koji će okupiti vrhunske svetske karate stručnjake i takmičare. Cilj festivala je razmena istkustava u ovom sportu, ali i upoznavanje kulture i običaja drugih zemalja kao i predstavljanje potencijala ove turdestinacije.

Tatjana, koja je predsednik, trener i osnivač Karate kluba “Nippon“ iz Beograda, već godinama na Srebrnom jezeru uspešno organizuje letnji kamp za decu, promovišući ujedno istoriju i lepote ovog kraja i Istočne Srbije. U saradnji sa lokalnom samoupravom, realizovani su brojni izleti i događaji koji su postali tradicija Kampa i nezaboravni deo boravka u ovom turističko-sportskom kompleksu koji važi za jednog od lidera srpskog i regionalnog turizma.

Prvi čovek Festivala, majstor karatea 9. dan sensei Muhamed Bahrami, pored izuzetnog iskustva i uspeha na takmičenjima, u svetu karatea je dobro poznat i kao profesionalni međunarodni trener, a između ostalog dugogodišnji je selektor Iranske karate federacije, zemlje iz koje dolazi.