Svečano obeležen Dan oslobođenja i Dan opštine Malo Crniće

Intoniranjem himne Bože pravde, počela je Svečana sednica Skupštine opštine kojom je obeležen Dan opštine Malo Crniće.

vlcsnap-2023-10-15-11h43m46s757
Foto: RTV Biser

Osim odbornika, predstavnika susednih lokalnih samouprava, društvenog i privrednog života, svečanoj sednici prisustvovao je državni sekretar Ministarstva kulture Republike Srbije, Miodrag Ivanović.

IMG-20231014-170650
Foto: RTV Biser

Predsednica Skupštine opštine Goranka Stević je istakla da se Dan opštine slavi 68. put, a da je od oslobođenja u Drugom svetskom ratu do danas prošlo 79 godina.

IMG-20231014-171022
Foto: RTV Biser

„Donošenjem potrebnih i kvalitetnih odluka Skupština opštine stvara dobre uslove i određuje pravne okvire rada i saradnje svih institucija i korisnika opštinskog budžeta i zajedno sa svojih 19 mesnih zajednica stvara lepše, bolje i kvalitetnije mesto za život svih građana, zaključila je predsednica Skupštine opštine“, naglasila je Predsednica Skupštine.

Predsednik Opštine Mališa Antonijević rekao je da je 14. oktobar važan datum i prilika da se izvrši retrospektiva planiranih i realizovanih poslova.

IMG-20231014-171834
Foto: RTV Biser

„Preuzeli smo odgovornost, svesni da su očekivanja velika i da je poverenje građana ukazano baš nama ujedno i velika obaveza prema svima njima, ali i prema svima onima koji žele da zajedno stvaramo, uređujemo i unapređujemo sredinu u kojoj živimo. Upravo vođeni željom da rezultati ne izostanu stvorili smo tim ljudi koji nesebično daje sebe i kojima je zajedničko to što je vizija moderne, savremene i funkcionalne opštine jedino prihvatljiva i da je najvažniji deo biti istinski, stalni i sigurni servis građana“, israkao je Antonijević.

„Trudili smo se da želje, potrebe i očekivanja građana ispunimo, da zajedno pokažemo koliko nam je sloga, međusobno poštovanje, razumevanje i uvažavanje jako oružje u rukama kada je razvoj naše opštine u pitanju, jer su naši jasno zacrtani ciljevi pokazali da nam je na prvom mestu čovek, građanin, porodica i stalna težnja da svakim danom opština Malo Crniće bude bolje mesto za život. Pred nama je sud građana koji će jasno i nedvosmisleno pokazati njihovu želju ko će u narednom periodu voditi opštinu, ali će jasno i nedvosmisleno pokazati kakva je ocena za ono što smo uradili, istakao je Antonijević.