Министар просвете Младен Шарчевић рекао је за РТС да ће се настава у основним и средњим школама и факултетима завршити до краја маја. Међутим, како је напоменуо, мала матура, завршни радови у средњим школама, као и испити на факултетима, биће одржани у физичком простору, а не онлајн.

Младен Шарчевић је рекао, гостујући у емисији Око, да ће настава остати онлајн до краја школске године.

Напомиње да нема враћања деце у учионице и амфитеатре. „Немамо потребе да неког излажемо масовном окупљању у учионицама и амфитеатрима“, истиче министар.

„Имамо изгледе да све урадимо до краја маја. Осми разред и четврти разред средње школе раније у мају, крајем маја, док се предавања на факултетима завршавају средином маја“, навео је Шарчевић.

Објаснио је да ће оцене бити у закључане до краја маја, али постоји могућност да се поправе у јуну.

Мала матура, завршни радови у средњим школама, као и испити на факултетима, биће одржани у физичком простору, напоменуо је министар.

Указао је да се до јуна ствари у вези са епидемијом могу довести у ред, ако све буде како треба.

Тада ће штколе бити празне, указао је Шарчевић и истакао да ће моћи да се изведе да у учионици буде и пет ученика, ако буде потребно због мера заштите од коронавируса.

Рекао је да мала матура још увек не може да се одржи потпуно онлајн, и да ће то моћи можда за годину и по, две.Meђутим, коментаришући тест мале матуре прошле недеље, рекао  да је презадовољан како су се снашла деца и наставници.

Извор: РТС