Rakuten Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za laku i besplatnu komunikaciju, objavila je da uvodi funkciju „nestajuće poruke“ za sve četove. Prethodno dostupna isključivo u tajnim četovima, ova funkcija će uskoro svim korisnicima omogućiti da podese tajmer da tekstualne poruke, fotografije, video klipovi ili bilo koji drugi fajl nestane posle samo nekoliko sekundi, minuta, sati ili dana.

Automatsko odbrojavanje do brisanja sadržaja počinje onog trenutka kada primalac pregleda poruku. Nestajućim porukama u svim 1 na 1 četovima Viber ojačava svoju poziciju najbezbednije aplikacije za razmenu poruka na svetu.

Kako bi se podesila nestajuća poruka, korisnik treba da pritisne ikonicu u obliku časovnika na dnu četa i izabere vremenski period posle kog bi poruka trebalo da bude izbrisana. Potom otkuca ili pripremi poruku i prosledi je primaocu.

Među ostalim premijerama koje je predstavio na tržištu aplikacija za razmenu poruka, Viber je uveo funkciju brisanja poruka za sve četove još 2015. godine, potpunu enkripciju kao standard 2016. i sakrivene i tajne četove 2017. godine.

 

Izvor: eKapija