Na osnovu rezultata ispitivanja vode sa izvorišta PPV Mlava, Štab za vanredne situacije Grada Požarevca usvojio je zaključak kojim se voda iz mreže u Drmnu, Viminacijumu, Kineskom naselju i objektima TE KO Kostolac B, može koristiti isključivo za sanitarne potrebe.

Foto: Pixabay

Na osnovu rezultata ispitivanja vode, koje uključuju hidrobiološke analize, ukazano je da postoji potreba za pojačanim nadzorom bioloških indikatora, kako finalne, tako i sirove vode na izvorištu PPV Mlava.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ će u narednim danima cisternama dopremati zdravstveno bezbednu vodu spomenutim naseljima i objektima.

Uporedo sa izvorištem Lovac, asanacija i hiperhlorisanje izvorišta PPV Mlava i mreže kojom se vrši snabdevanje sa ovog objekta, biće izvršeno od četvrtka, 25. aprila od 7 časova ujutro, do nedelje 28. aprila u 24 časa.

Štab za vanredne situacije podseća da je nakon što je utvrđeno prisustvo gvožđevito-manganoznih bakterija koje dovode do pojave mirisa u vodi na izvorištu Lovac u Kostolcu i mreži kojom se snabdevaju Kostolac, Stari Kostolac, Petka i Klenovnik, i dalje na snazi preporuka da se ova voda kao tehnička ne koristi za piće i pripremanje hrane.

Naglašavamo da će u periodu hiperhlorisanja i ispiranja mreže voda sa oba izvorišta moći da se koristi ISKLJUČIVO ZA SANITARNE POTREBE.

Apeluje se na korisnike koji se snabdevaju vodom sa izvorišta Lovac i PPV Mlava, da u terminu predviđenom za hiperhlorisanje češće ispuštaju vodu na svojim česmama i slavinama kako bi dezinfekcija celokupne mreže bila što efikasnija.

Uz sve do sada preduzete mere, potrudićemo se da što hitnije rešimo probleme na vodoizvorištima. Građane molimo da prate zvanična saopštenja i pridržavaju se instrukcija nadležnih institucija.