Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da šalteri Uprave za upravne poslove u policijskim upravama i stanicama, na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i obaviti druge poslove iz nadležnosti MUP-a, počinju od danas da rade.

“Građani će na šalterima policijskih uprava i stanica moći da obave poslove prijave prebivališta i boravišta građana, podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja, državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta”, navodi se u saopštenju.

Uprava za upravne poslove preporučuje građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim stanicama i upravama šalju preporučenom poštom.

Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove građani mogu da pronađu na sajtu MUP-a, a uz dokumentaciju potrebno je dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata.

U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila upisana u jedinstveni registar, Uprava za upravne poslove ističe da će se one, do 1. jula 2020. godine, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

Građani, kao i ranije, termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš mogu zakazati preko portala eUprava, a lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja, saopšteno je.

Prijavu prebivališta za novorođeno dete roditelji, sa skeniranom dokumentacijom i drugim potrebnim podacima, mogu podneti elektronskim putem na imejl drzavljanstvalk.odsekuup@mup.gov.rs.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite.

Brojevi telefona i adrese Policijskih uprava na teritoriji Braničevskog okruga

  • POŽAREVAC – centrala 012 222-199 Drinska br. 2, 12000 Požarevac email portparolpupo@mup.gov.rs
  • Dežurna služba PU 30-544 Drinska br. 2
  • PS Malo Crniće – šalter upravnih poslova 280-313 Maršala Tita BB
  • PS Veliko Gradište- šalter upravnih poslova 661-459 Sarajevska br. 4
  • PO Кostolac – centrala 240-300 Кarađorđeva br. 20
  • PO Кrepoljin – centrala 7642-200 Trg Jasenovačkih rudara br. 7
  • PO Rabrovo – centrala 885-041 Vidovdanska bb
  • PO Dunav – dežurna služba 7243-500 Кneza Lazara BB, Кostolac
  • SGP Veliko Gradište – dežurna služba 662-103 Obala kralja Petra br. 9
  • SGP Srebrno Jezero – dežurna služba 662-510 Boška Vrebalova bb, Veliko Gradište

Izvor: eKapija, MUP