Извор: Н1/Фото: Тањуг

Због све веће забринутости новинара, сниматеља и фоторепортера за своје здравље, и након приговора о угрожености на конференцијама за медије председника и чланова владе, као и стручњака, како је саопштила Влада, од данас за редовне конференције за медије које се одржавају свакога дана у 15.00 часова, новинари ће поставаљати питања онлајн.

Директан пренос конференција ће као и до сада радити Радио-телевизија Србије и Новинска агенција Тањуг, прецизирано је.

Новинари ће питања лекарима и стручњацима, како се наводи, морати да достављају најкасније до 14.30 часова на и-мејл адресу пресс@гов.рс.

„Учинићемо све да на конференцијама сви добију одговоре на питања пристигла до тог времена“, навела је Влада.

Иначе, прес конференције кризног штаба већ недељама имају само два званична камермана – РТС и Тањуга, чије сигнале преузимају остали медији. Новинари су увек седели на безбедној удаљености, и није било притужби на безбедност на конференцијама које су организовали експерти стручног штаба.

Подсећамо, мере опреза на конференцијама за штампу одавно су предузеле у свету многе владе, али и Светска здравствена организација.

Новинари не седе у сали, већ напротив могу да постављају питања било где из света. Њихова питања се чују и имају могућност да додатно траже појашњења.