Pozorište Puž raspisalo je konkurs na kome poziva sva pozorišta širom Srbije da konkurišu sa svojim predstavama, i budu dobitnici ove prestižne nagrade za najbolju pozorišnu režiju dečije predstave, koja nosi ime po rediteljki i suosnivaču Puža, Slobodanki Caci Aleksić.

Nagrada se dodeljuje režiji predstave za decu koja je na repertoaru profesionalnog pozorišta Republike Srbije.

Predlagači kandidata mogu biti profesionalna pozorišta, umetničke ustanove, udruženja i pojednici – dramski umetnici i teatrolozi.

Ova nagrada se ne odnosi na režije lutkarskih predstava.

Predloge poslati ili dostaviti u formi video snimka uz pisano obrazloženje najkasnije do 10.12.2023.godine na adresu: Pozorište Puž,11000 Beograd Radoslava Grujića 21 ili mejlom na adresu: iskra.brajovic@pozoristepuz.rs

Dosadašnji dobitnici Cacine nagrade su: Jug Radivojević (2021), Branislava Stefanović (2022) i Igor Damnjanović (2023)

Slobodanka Caca Aleksić (Beograd, 1941 — Beograd, 14. avgust 2019) bila je srpska pozorišna rediteljka. Diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Huga Klajna.Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim je režirala u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu. Bila ja prvi direktor (do 2005) i koosnivač Pozorišta Puž. Imala je status istaknutog umetnika u Udruženju dramskih umetnika Srbija. Smatrala je da su deca mnogo bolja publika od odraslih.