Beograd postaje bogatiji za još jedan festival – i to onaj najukusniji. U parku Kalemegdan će se od 25. juna do 4. jula po prvi put održati Burger festival, što znači 10 dana uživanja u najboljim, najsočnijim, najkvalitetnijim burgerima.

Ilustracija/Pixabay

Kružno postavljene kućice kriju zvezde festivala: burger majstori će praviti najbolje burgere koji postoje u okviru beogradske burger zajednice. Najrazličitije vrste, topinzi, prilozi, osvojiće i najzahtevnija nepca, a za one koji misle da su probali baš sve – stoji otvoren poziv da svrate I uvere se u suprotno.
Burgeri će biti glavni, ali ne i jedini razlog da baš u vreme ovog festivala posetite Kalemegdan. Osveženja idealna za leto čekaće vas na glavnom štandu – bezalkoholna i alkoholna pića kao neizostavan pratilac dobre hrane, a za sladokusce su pripremjeni štandovi sa slatkišima i sladoledima.
Uz dobru hranu, neizostavno ide i dobar provod: za one takmičarskog duha, organizatori su pripremili blind tasting, za sportske tipove tu je takmičenje u stonom fudbalu, a za one ekstremno hrabre tu je takmičenje u jedenju ekstra ljutog burgera!
Festival nije pravi festival bez dobre muzike – večernji termini rezervisani su za dobre žurke! Uz vrhunske DJ-evi, svakog dana od 19 do 23 časa čekaju posetioce brojna poznata imena iz sveta klabinga.
Izvor; ekapija