Најпопуларнија апликација у мају ове године, по броју преузимања са Гоогле плаy и Апп сторе била је платформа за кратке видео садржаје Тик Ток.

Foto: Pixabay

Како се наводи на сајту wорлд-тецхнеwс.цом, ТикТок је најпреузиманија нон-гаме апликација са 81 милионом преузимања током маја месеца ове године. Такође, највише корисника ове друштвене мреже добили су из Бразила, чак 16 одсто.

На другом месту нашао се Фацебоок са нешто више од 50 милиона инсталација. У првих пет, према подацима оба апп маркета, још су и Инстаграм, WхатсАпп, Мессенгер, док је на Апп сторе-у друго место заузео Yоутубе.

ТикТок је кинеска друштвена мрежа за видео хостовање, иза које стоји пекиншка фирма БyтеДанце основана 2012. године. Компанија апликацију пушта у јесен 2016, а годину дана касније, бележи зараду од милијарду долара само од ТикТока. Иницијална идеја је била да апликацију скидају тинејџери из Америке и да на тај начин, уз музику, забележе помоћу телефона незаборавне моменте из живота. Апликација је убрзо освојила свет.

Према подацима ДатаРепортал из ове године, месечно ТикТок користи 689 милиона корисника широм света.