Samostalni sindikat kompanije Arriva, uz podršku menadžmenta kompanije, održao je protest ispred zgrade Skupštine grada Požarevca zbog tendera za izbor prevoznika u gradskom javnom saobraćaju.

Foto: RTV „Biser“

U ovoj kompaniji ostaju pri stavu da je pomenuti tender, kako navode, nezakonit jer je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa.

„Najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od 9 godina“, navodi se u saopštenju u kome se citira Dušan Krstić, direktor saobraćaja Arrive.

Arriva Litas u tom regionu Srbije zapošljava 300 radnika, među kojima je 85 vozača. Zaposleni strahuju da će, zbog neregularnosti na tenderu, izgubiti posao.

Inače, Arriva je u Srbiji prisutna od 2013. godine, kompanija je u vlasništvu Deutsche Bahn Grupe od 2010. godine, jedne od vodećih kompanija u svetu u domenu logistike i transporta, a kao deo ove velike svetske kompanije, odgovorna je za regionalni putnički transport izvan granica Nemačke.

Pre protesta ispred Skupštine Grada Požarevca, učesnici protesta prošli su gradom. Ekipa RTV „Biser“ je to zabeležila.

Autor: RTV „Biser“, N1