Pokret za decu Tri plus već petu godinu ostvaruje saradnju sa sada već 25 lokalnih samouprava u Srbiji. Mnoge od njih osim poslovne saradnje vide u ovom udruženju iskreno partnerstvo u zajedničkom delovanju po pitanju pronatalitetnih mera.

Foto; triplus.org.rs

Na predlog Tri plusa usvojeni su mnogi predlozi u samim opštinama i gradovima koji su u mnogome promenili sliku društva. Iskustvo sa terena u zajedničkoj saradnji govori u prilog tome da postoje i one opštine koje i same prednjače u ostvarivanju ciljeva za veći natalitet. Jedna od njih je i opština Veliko Gradište kojoj ove godine Pokret za decu Tri plus uručuje tradicionalno priznanje „Zlatna kolevka“ za mere privilegija i povlastica za porodice sa troje i više dece.

Svakako treba izdvojiti i dosadašnjeg lidera u zajedničkoj saradnji na projektu „Cena minus za tri plus“, a to je svakako grad Požarevac. Već tri godine zaredom Požarevac se izdvaja kao naj grad partner u realizaciji ideja i podrške osnaživanja privrednih subjekata da se uključe u akciju Tri plusa.

I što je najvažnije ceo grad od srca je podržao ovu priču kao i sama lokalna samouprava Požarevca . Zato, po prvi put ove godine, Požarevac prvi dobija priznanje „Ima da nas ima“ za najbolju saradnju sa Tri plusom, koje će predstavnicima lokalne samouprave Požarevca uručiti predstavnici Pokreta za decu Tri plus.