Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić primio je danas roditelje prve rođene bebe u 2021. godini u ovoj opštini.

velikogradiste.rs

“Meni je zadovoljstvo da, kao i svake godine, početak i blagdane obeležimo dolaskom jednog našeg novog sugrađanina. Mislim da nema veće stvari u jednoj porodici nego kad se rodi beba, kada dođe prinova u kuću, pogotovo na blagdan.“, rekao je predsednik Milić.

Mala Andrea rođena je drugog dana Božića, 08. januara, kao četvrto dete Zore i Danijela.

Uz čestitke roditeljima i bebi, predsednik im je uručio poklon-paket sa opremom za negu bebe i zlatnik sa grbom opštine.

Ovom prilikom, on je podsetio na pomoć koju opština pruža porodicama u podizanju dece, kao što su besplatan vrtić, doručak za osnovce i prevoz za srednjoškolce koji ispunjavaju uslove kao i stipendije za studente i drugo, a roditeljima novorođenčeta po 10.000 dinara za nabavku opreme za bebe.

U opštini Veliko Gradište poslednjih godina rađa se u proseku po 100 beba, a prethodne desetak više.

“Ja sam veoma zadovoljan ukoliko se i jedno dete rodilo zahvaljujući tim merama. Znači da smo postigli cilj i da su ta sredstva iz budžeta usmerena na pravu stvar.“, potvrdio je Milić.

Pored čelnih ljudi opštine, prijemu su prisustvovali i predstavnici Doma zdravlja i Turističke organizacije Veliko Gradište.

Izvor: velikogradiste.rs