Министар финансија Синиша Мали најавио је гостујући на Пинку да ће већ сутра на седници Владе Србије бити усвојена уредба која дефинише како ће се исплаћивати помоћ од 3.000 динара вакцинисаним грађанима.

Ilustracija/Pixabay

– Помоћ важи за све које ће до 31. маја примити макар једну вакцину, она је неопходна. Од 1. до 15 јуна траје пријављивање – на исти начин као и за 60 евра. Свако ко се пријави добиће до 20. јуна и ту помоћ од Владе Србије. Пензионери немају потребу да се пријављују – рекао је министар.

Желимо да мотивишемо људе да се вакцинишу, како бисмо се што пре вратили нормалном животу. Јер нам је најважнија борба за економију и нова радна места. То је само део трећег пакета помоћи – рекао је Мали.

– Од 12. јуна крећемо са исплатом ове помоћи од 3000 динара – рекао је министар и додао да је од данас доступно и пријављивање за помоћ од 60 евра преко кол центра.

Истакао је и да се већ 3.350.000 грађана пријавило за ову помоћ.

Позива, грађане да се вакцинишу у овом периоду. Ово је пример са наше стране како да наградимо оне који су схватили важност вакцинације, али и да бисмо и даље подстакли раст наше економије- желимо да нам стопа раста буде изнад 6 посто, што за наше грађане значи веће плате и веће пензије – истакао је министар.

– Ово је историсјки успех за земљу у доба највеће кризе – истакао је он.

Извор: пинк.рс