Na prvoj sednici novog saziva Skupštine opštine Veliko Gradište, održanoj u ponedeljak, odbornici su birali izvršne organe ove lokalne samouprave. Većinom glasova, za čelnog čoveka opštine izabran je Dragan Milić, odbornik sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i dosadašnji predsednik, kome su odbornici po šesti put ukazali poverenje. Sa iste liste izabran je i njegov zamenik, Slađan Marković, u trećem mandatu zaredom.

Predsednik je pozvao predstavnike opozicije da se pridruže radu lokalne samouprave u svemu što je na korist i dobrobit građana kao i da iznesu kritike za ono što smatraju da nije u redu nakon čega su usledile čestitke i pohvale za dosadašnji rad i uspeh.

Dragan Milić je na čelo opštine došao prvi put 1992. godine kao predsednik Skupštine opštine. Za predsednika opštine naredni put izabran je na direktnim izborima 2004. godine sa četvorogodišnjim mandatom. Od 2010. godine ponovo obavlja ovu funkciju, a još dva mandata dobija i na lokalnim izborima 2012. i 2016. godine.

Na predlog predsednika opštine, izabrani su i članovi Opštinskog veća: Zoran Aleksić, Zoran Nikolić i Milan Đuričić iz Velikog Gradišta, Dejan Ivanović iz Кurjača i Jelena Кostić iz Popovca.

Autor: RTV „Biser“, Izvor: Veliko Gradište