Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić primio je danas pripadnike policije iz Velikog Gradišta koji su 19. januara učestvovali u spasavanju mladića iz Dunava.

1a5a6041

Foto: velikogradiste.rs

“Mi smo na Bogojavljenje, kada se u samom gradu dešavao jedan svečani događaj – pivanje za Časni krst, imali saobraćajnu nezgodu na putu između Srebrnog jezera i sela Ostrova, gde je auto sleteo u Dunav, sa tragičnom posledicom, nažalost, gde je jedan naš mlad sugrađanim izgubio život i gde je drugi bio u veoma teškoj situaciji i zahvaljujući ovim ljudima, komandiru i ovoj ekipi od pet milicionera koji su pritekli tada, spasen je jedan mladi život.“, rekao je predsednik Milić.

Kako je naglasio, treba javno reći da su ti ljudi žrtvovali svoje živote ušavši u vodu sa temperaturom u minusu, ne čekavši da nastupe tragične posledice i po život drugog mladića, što je, kao lekar, mogao da potvrdi i prisutni zamenik predsednika Nedeljko Vasić.

On je istakao i da takva akcija nema cenu, zahvalivši policajcima i prisutnima načelniku Policijske uprave Požarevac Darku Pajkiću i načelniku Policijske stanice Veliko Gradište Nenadu Erakoviću kao i svim pripadnicima policije koji ne biraju trenutak da pomognu što se i sada pokazalo.

NJegove reči potvrdio je načelnik Pajkić, izrazivši nadu da više neće biti ovakvih događaja te da će što manje takvih odluka morati da donose.

“Ovaj događaj, i sve ovo što se desilo, samo jedokaz koliko je posao policijskog službenika, ponekad teško i odgovorno zanimanje. To je jedan od događaja gde je trebalo odluku doneti u trenutku, a od te odluke zavisio je nečiji život. Meni je drago što su oni tada doneli odluku da uđu u vodu i da probaju da spasu te mlade momke – tada se nije znalo koliko je njih u vodi. Na svu sreću jedan mladi život je spasen, žao mi je što nismo uspeli o onog drugog mladića da spasimo.“.

Ujedno, načelnik PU Požarevac je pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom svih ovih godina, što očekuje i u narednom periodu, za dobrobit svih građana i posetilaca Braničevskog okruga.

Pripadnici policije koji su učestvovali u akciji spasavanja – komandir PS Veliko Gradište Nikola Mitrović, njegov pomoćnik Slaviša Čampar, policajci Davor Milošević, Igor Janković, Stevan Lukić i Aleksa Rakić nagrađeni su simboličnim novčanim nagradama.

Predsednik opštine je, ovom prilikom, uputio i apel vozačima, naročito mladima, da poštuju ograničenja i uslove puta kako bi sprečili da dođe do neželjenih posledica.