I ove godine, predstavnici opštine Veliko Gradište podelili su đacima paketiće sa kompletom školskog pribora kako bi ih obradovala i olakšala prve školske dane.

Foto: velikogradiste.rs

Pored đaka prvaka, paketiće su danas dobila i deca iz socijalno ugroženih porodica.

Đake Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu, posetili su zamenik predsednika opštine Slađan Marković i direktorka Centra za socijalni rad Suzana Đorđević, koji su im uz prigodne paketiće poželeli srećan polazak u školu. Ove godine u prvi razred ove škole upisano je 73 mališana.

Đacima u školi OŠ “Miša Živanović“ u Srednjevu, gde je upisano 19 prvaka, novi školski pribor uručila je načelnica Opštinske uprave Sanja Stojadinović.

Paketiće u OŠ “Vuk Karadžić“ u Majilovcu, koje je uručio član Opštinskog veća Dejan Ivanović, dobilo je ove godine 18 prvaka.

Srećan početak nove školske 2022/23. godine prosvetnim radnicima i učenicima uputio je i predsednik opštine Dragan Milić sa željom da postižu uspehe, uz međusobno razumevanje, druženje i poštovanje, i uz poruku da je obrazovanje najbolji način da napreduju i ulažu u sebe i svoju opštinu.

Na ovaj način roditelji će bar malo biti rasterećeni brige oko opremanja dece za polazak u školu. Raznoliki paketići, posebno za devojčice i za dečake, uz velike i male sveske, raspored časova, kolaž papir, flomastere, vodene i voštane bojice, razne olovke, plastelin, gumicu za brisanje i oštrač, makazice za papir, pribor za geometriju, sadrže i obavezne slatkiše da zaslade prvi dan u školi.

Opština Veliko Gradište nastoji da opremanjem škola pametnim tablama, kupovinom kvalitetnih učila, besplatnom užinom i prevozom za srednjoškolce i studente i drugim ulaganjima kao i nagrađivanjem najboljih đaka i nastavnika učenicima i nastavnicima obezbedi što bolje uslove za školovanje i rad.