Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, u prisustvu predsednika SO Vladimira Štrpca, potpisao je danas ugovore sa dobitnicima sredstava za sufinansiranje i finansiranje programa crkava i verskih zajednica i udruženja građana u 2022. godini.

Foto: velikogradiste.rs

“To su razne ideje. I mi, kao opština, trudimo se da prepoznamo u tim idejama šta je naš interes i vi kroz svoja udruženja to tokom godine i realizujete. Zahvaljujem vam na angažovanju jer je to jedna lepa prilika da kroz vaš rad afirmišete ideje opštine, da se to prenese i van teritorije opštine Veliko Gradište, a naravno i predstavnici crkava koji vrše određena održavanja tih crkava.“, rekao je predsednik opštine.

Milić je zahvalio i svima koji su realizovali projekte u 2021. godini, uz molbu ovogodišnjim dobitnicima sredstava da svoje izveštaje dostave u roku.

On je pozvao učesnike konkursa da, po okončanju projekta, pokažu i predstave kako su programi realizovani, a one koji nisu prošli u ovom da konkurišu u sledećem pozivu.

Ove godine za crkve i verske zajednice opredeljeno je ukupno 1.500.000 dinara. Kako su od pet prijava odobrena tri projekta, za drugi konkurs preostalo je 700.00 dinara.

Udruženja građana konkurisala su sa 28 prijava od kojih je prošlo 14 projekata pa je od ukupno raspisanih sredstava u iznosu od 2.500.000 dinara za drugi konkurs preostalo 480.000 dinara.