RIK je noćas doneo odluku da se izbori na ukupno 234 biračka mesta, gde je glasanje poništeno, održe 1. jula od 7.00 do 20.00 sati.

RTV „Biser“

Prethodno je doneto rešenje Rešenje o ponavljanju glasanja na 117 biračkih mesta u Srbiji gde se ne mogu utvrditi rezultati izbora zbog logičko računskih grešaka i formalnih nepravilnosti ili zato što zapisnik nije potpisao nijedan član biračkih odbora.

RIK je odbio predlog Željke Radete da se izvrši uvid u glasački materijal i otvore džakovi sa svih tih biračkih mesta jer postoje nelogičnosti u zapisnicima u radu biračkih odbora.

Pojedini članovi RIKa pitali su kako će se organizovati izbori u poplavljenim područjima ili zbog korone, a predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da će se tokom dana to razmotriti sa nadležnim štabovima.

Za ponovljeno glasanje biće formirani i novi birački odbori.

Na prethodnoj sednici RIK-a poništeno je glasanje na preko 100 biračkih mesta, jer se u kutijama nalazilo više glasačkih listića nego što je birača glasalo.

Sledeća sednica RIK-a najavljena je za oko 14.00 časova.

Neka od mesta na kojima će biti ponovljeno glasanje su pojedina birališta na Vračaru, Zemunu, Novom Beogradu, Obrenovcu, Rakovici, Čukarici, Bačkoj Topoli, Subotici, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Velikom Gradištu, Beočinu, Novom Sadu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu…

U Požarevcu glasanje će biti ponovljeno na tri biračka mesta – broj 6 (Dom kulture Brežane), 25 i 26 (oba u OŠ „Vuk Karadžić“ u Požarevcu).

U Velikom Gradištu, ponovno glasanje će biti obavljeno na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi u Velikom Gradištu.

Autor: RTV „Biser“, RTS