Privredna komora Srbije (PKS), ponovo je aktivirala poseban info servis uz čiju pomoć privrednici mogu da se informišu o svim ključnim pitanjima u vezi sa poslovanjem u zemlji i inostranstvu, kao i o zvaničnim merama i preporukama tokom pandemije korona virusa.

PKS

„Stručne službe PKS u stalnom su kontaktu sa svim nadležnim institucijama i organizacijama, kao i poslovnim asocijacijama u inostranstvu, i blagovremeno će informisati privrednike u vezi sa poslovanjem kako na državnom, tako i na regionalnom i globalnom nivou“, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu PKS.

Dodaje se da će se na tom portalu objavljivati najvažnije vesti, saopštenja, odluke nadležnih organa i sve druge informacije važne za poslovnu zajednicu, kako bi privrednici dobili obaveštenja i preporuke o zaštiti poslovanja i kako bi mogli da prilagode uslove rada.

Za sve informacije privrednici mogu da se obrate putem mejla covid19@pks.rs, a za dodatne informacije i prijave dostupan je i telefon 0800 808 809.

Prema istraživanju koje su sproveli PKS i USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj, za oporavak privrede pogođene pandemijom biće potrebno u proseku oko godinu dana.

Istraživanje je pokazalo da je kriza najviše pogodila mikro preduzeća, dok je likvidnost i dalje jedan od ključnih problema sa kojima se firme suočavaju.

Autor: PKS, Nova ekonomija