U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije, na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi izmenjeno je radno vreme trgovinskih, zanatskih i uslužnih objekata.

Foto: Pixabay

Od ponedeljka do četvrtka radiće od 07.00 do 17.00 časova, dok će u petak za građane starije od 65 godina, raditi od 04:00 do 07:00, a za ostale građane od 08:00 do 17:00 časova.

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Privredni subjekti odnosno preduzetnici iz stava 1 ovog zaključka dužni su da izmenjeni raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na glavnom ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta.

Od 21. aprila dozvoljen je rad automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, zatim obućarima i krojačima, radnji za hemijsko čišćenje, školama za obuku vozača, kao i knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, tehničkom robom, građevinskim materijalom. Poslodavci su dužni da obezbede sve mere zaštite, odnosno maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, a rad se mora odvijati uz strogo poštovanje držanja fizičke distance. Radnici su takođe u obavezi da ove mere poštuju.

Zelena pijaca od danas počinje sa radom, uz pridržavanje svih mera predostrožnosti i poštovanja mera samodistanciranja, a КJP „Izvor“ će izvršiti dezinfekciju i obezbediti sve što je neophodno da zelena pijaca fukncioniše u skladu sa trenutnom situacijom.