Обавештавају се грађани Општине Голубац да је дозвољен рад занатским и трговинским радњама – аутомеханичарске, вулканизерске, обућарске, кројачке и школе за обуку возача, као и трговинске радње – књижаре, продавнице грађевинског материјала и техничке робе, уз строго придржавање броја потрошача у објектима.
У објекту може бити један потрошач на десет квадратних метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача. Трговац може у складу са горе наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеном интервалу.
Лицима старијим од 65 година дозвољава се шеттња по 30 минута, у временском интервалу од 18.00
01.00 часова, 600 метара од места становања и то уторком,петком и недељом. Досадашња мера за одлазак лица у продавнице старија од 65 година остаје непромењено.
Отвара се и зелена пијаца у Голупцу уз обавезне мере заштите које подразумевају ношење заштитних маски и рукавица.
Рад логистички центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.
Из Општине Голубац подсећају грађане на ограничено кретање од 18.00 до 05.00 часова.
Дозвољено је кретање свих грађана са дозволом, као и особама којима је потребна медицинска помоћ.
Власницима домаћих љубимаца дозвољено је да изведу своје љубимце у току полицијског часа, у периоду од 23.00–01.00 часова, највише на удаљености од места становања 200 метара.
Телефони министaрства здравља за питања везана са корона вирусом: 064/8945235 и 011/2684566 Институт за јавбо здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут „
Волонтерска служба општинског штаба за ванредне ситуације Голубац радиће у среду 22. и петак 24. априла.
Посебно напомињу да је забрањено окупљање више лица на јавним местима (Дозвољено је само два лица).