Obaveštavaju se građani Opštine Golubac da je dozvoljen rad zanatskim i trgovinskim radnjama – automehaničarske, vulkanizerske, obućarske, krojačke i škole za obuku vozača, kao i trgovinske radnje – knjižare, prodavnice građevinskog materijala i tehničke robe, uz strogo pridržavanje broja potrošača u objektima.
U objektu može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača. Trgovac može u skladu sa gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenom intervalu.
Licima starijim od 65 godina dozvoljava se šettnja po 30 minuta, u vremenskom intervalu od 18.00
01.00 časova, 600 metara od mesta stanovanja i to utorkom,petkom i nedeljom. Dosadašnja mera za odlazak lica u prodavnice starija od 65 godina ostaje nepromenjeno.
Otvara se i zelena pijaca u Golupcu uz obavezne mere zaštite koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski i rukavica.
Rad logistički centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.
Iz Opštine Golubac podsećaju građane na ograničeno kretanje od 18.00 do 05.00 časova.
Dozvoljeno je kretanje svih građana sa dozvolom, kao i osobama kojima je potrebna medicinska pomoć.
Vlasnicima domaćih ljubimaca dozvoljeno je da izvedu svoje ljubimce u toku policijskog časa, u periodu od 23.00–01.00 časova, najviše na udaljenosti od mesta stanovanja 200 metara.
Telefoni ministarstva zdravlja za pitanja vezana sa korona virusom: 064/8945235 i 011/2684566 Institut za javbo zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović–Batut „
Volonterska služba opštinskog štaba za vanredne situacije Golubac radiće u sredu 22. i petak 24. aprila.
Posebno napominju da je zabranjeno okupljanje više lica na javnim mestima (Dozvoljeno je samo dva lica).