„Песма Евровизије“ почиње вечерас, када ће бити одржано прво полуфинале, а представнице Србије, група „Hurricane“, наступа у другом полуфиналу које је заказано за четвртак. Најбољи такмичари ће наступити у финалу у суботу.

Фото: evrovizija.rs

Делегације Пољске и Исланда на „Песми Евровизије“ су у изолацији, пошто су поједини чланови у тим делегацијама били позитивни на коронавирус, као и Малта и Румунија које  се налазе у истом хотелу са пољском и исландском делегацијом.

У случају да остану у изолацији, уместо наступа представника тих земаља биће приказан унапред снимљен резервни наступ. Делегације Румуније и Малте су се из предострожности самоиницијативно повукле са церемоније отварања.

Према правилима овогодишњег такмичења, сви такмичари су раније снимили резервне наступе, који ће бити приказан, уколико не буду могли да наступе у Ротердаму из неког разлога.

Група Hurricane, која представља Србију на овогодишњој „Песми Евровизије“ у Ротердаму, наступиће девета у другом полуфиналу тог такмичења, саопштили су организатори.

Извор: РТС