Vesti

“Pesma Evrovizije” počinje večeras, kada će biti održano prvo polufinale, a predstavnice Srbije, grupa “Hurricane”, nastupa u drugom polufinalu koje je zakazano za četvrtak. Najbolji takmičari će nastupiti u finalu u subotu.

Foto: evrovizija.rs

Delegacije Poljske i Islanda na “Pesmi Evrovizije” su u izolaciji, pošto su pojedini članovi u tim delegacijama bili pozitivni na koronavirus, kao i Malta i Rumunija koje  se nalaze u istom hotelu sa poljskom i islandskom delegacijom.

U slučaju da ostanu u izolaciji, umesto nastupa predstavnika tih zemalja biće prikazan unapred snimljen rezervni nastup. Delegacije Rumunije i Malte su se iz predostrožnosti samoinicijativno povukle sa ceremonije otvaranja.

Prema pravilima ovogodišnjeg takmičenja, svi takmičari su ranije snimili rezervne nastupe, koji će biti prikazan, ukoliko ne budu mogli da nastupe u Roterdamu iz nekog razloga.

Grupa Hurricane, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ u Roterdamu, nastupiće deveta u drugom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.

Izvor: RTS

 

Najčitanije objave