Na ovogodišnjem sajmu turizma pod sloganom „Kad je odmor, nije teško“  učestvovala je i Turistička organizacija opštine Žagubica.

Foto: RTV Biser

Kao zaključak 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, direktor Turističke organizacije opštine Žagubica Vladan Lazić, ističe zadovoljstvo i ponos što su uspeli u sprovođenju jedne vizije koje je imala lokalna samouuprava, kao i turistička organizacija, a to je da dođu do stadijuma da postanu nezaobilazna destinacija na svim turističkim turama u Srbiji.

Foto: RTV Biser

„Ne mogu da kažem da je bilo lako, ali je bilo zadovoljstvo raditi na tome“, ističe Lazić.

Nepostojanje industrije u Homoljskom kraju je sa jedne strane hendikep, ali sa druge strane šansa da se dokažu kao jedna zdrava, neoskrnavljena regija što se tiče civilizacije. Po rečima direktora Lazića, Homolje i Žagubica su ostali mesto za beg od stresnog, savremenog i brzog života.

Ako vam treba odmor za srce, telo i dušu, tu je Žagubica, netaknuta ekološka oaza.

„Homolje kao spoj kulture, tradicije, iskonskih vrednosti, odmora u prirodi, izuzetno karakteristične gastronomske ponude, mi sve to promovišemo kroz brojne manifestacije. Homolje je zadržalo kulturu i tradiciju kroz te manifestacije, koje su temelji za opstanak stanovništva na tom prostoru, iako je većina stanovništva otišlo u velike gradove“, rekao je Lazić.