Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi je na 44. Medjunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavila turističku ponudu opštine sa dva srca.

Fotto. Rtv Biser

Pomoćnik predsednika Opštine Petrovac na Mlavi, Boris Grozdić, kaže da je opštinsko rukovodstvo poslednjih godina puno radilo na projektima koji se tiču razvoja turističke infrastrukture.

Foto: RTV Biser

„Gledali smo da relativizujemo što više putnih pravaca, da nekako otvorimo našu opštinu ka drugim okruzima i regionima. Trenutno je aktuelan projekat u naselju Dobrnje koje se realizuje u saradnji sa Ministarstvom turizma. U pitanju je izgradnja Etno kuće posvećena u čast Petra Dobrnjca koji je bio naš čuveni vojskovođa iz Prvog srpskog ustanka“. kazao je Grozdić.

Foto: RTV Biser

Gledamo da naselja Bistricu i Malo Laole približimo Ždrelu, da omogućimo neki novi turistički sadržaj, kako bi turiste koji dolaze u našu opštinu duže zadržali, ističe Boris Grozdić.

Foto: RTV Biser

Trenutni trend su vikend turisti koji dolaze na dva ili tri dana, ali cilj je da ti posetioci sa nekim novim sadržajem ostanu na neki duži vremenski period.