Општина Петровац на Млави спада у 50 локалних самоуправа у Србији које су кроз Програм „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“, добиле тзв. „пакет подршке“.

Захваљујући њему, прави се велики искорак ка стварању службеничког система који ће омогућити професионално усавршавање запослених као и оцењивање њиховог рада. На заједничком састанку са представницима Савета Европе, који спроводи Програм, и колегама из других локалних самоуправа, говорило се о резултатима примене и позитивним помацима у функционисању управе. Из Општине Петровац на Млави се радују прилици наставка рада на професионализацији локалне управе, што је једини исправан начин за успостављање ефикасне локалне управе која ради у корист грађана и привреде.

Програм „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“, вредан је 4 милиона евра и заједнички га финансирају Европска унија и Савет Европе а спроводи Савет Европе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Извор: petrovacnamlavi.rs