Vesti

Opština Petrovac na Mlavi je dobitnik Zlatne plakete – „Šampion solidarnosti“ od Instituta za transfuziju krvi Srbije kao i Zlatnog znaka koji dodeljuje Crveni krst Srbije. Tim povodom obratio se Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

petrovacnamlavi.rs

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u ime Opštine Petrovac na Mlavi primio ovo prizanje. Crveni krst Petrovac na Mlavi je deo naše porodice, i kao u svakoj porodici, uvek smo bili tu jedni za druge, i u dobru i u zlu. Ne treba posebno da napominjem koliko je značajno, pogotovo u ovako teškim vremenima, pružati humanitarnu pomoć i biti nečija podrška. Uostalom, naša je građanska dužnost da pomažemo svojim sugrađanima, bilo kroz davanje krvi, u čemu je naš Crveni krst izuzetno aktivan, bilo kada su neke vanredne okolnosti ili prosto ljudima koji su u teškoj egzistencijalnoj situaciji. Zato je ovo priznanje jako značajno, jer pokazuje da smo dobro radili i pomagali.

Ja se još jednom zahvaljujem na priznanju i izražavam nadu da ćemo u budućnosti imati manje kriznih situacija kao i da će se naša saradnja sa Crvenim krstom, svakako nastaviti na ovako dobrom nivou“ izjavio je predsednik opštine Duško Nedinić.

Zlatna plaketa Šampion solidarnosti dodeljuje se za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u Zimskoj kampanji 2020., a Zlatni znak Crvenog krsta za doprinos u radu i postignute značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva opštinske organizacije Crvenog Krsta . Zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su učestvovali u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, kao i svima koji su tokom godina pomagali našem Crvenom krstu.

Izvor: petrovacnamlavi.rs

Najčitanije objave