“Preneo sam našu odluku da građani Grčke mogu da putuju u Srbiju bez ikakvih ograničenja, bez testova i potrebe da budu u karantinu. Ministar Dendijas mi je potvrdio da će od 15. juna to isto moći i u obrnutom smeru, dakle da građani Srbije mogu da dolaze u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera”, saopštio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u četvrtak tokom boravka u Atini.

Pixabay

Dačić je tamo razgovarao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Nikosom Dendijasom. Tom prilikom razmotrena su sva važna pitanja iz oblasti bilateralne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije COVID-19.

On je rekao da je svom sagovorniku uputio molbu da i u Briselu zastupa naše stavove da se ova mera, takođe, počne primenjivati u skladu sa preporukama EK, tako da od 1. jula građani Srbije mogu da putuju bez ograničenja u zemlje članice EU.

“Očekujemo veliki broj naših turista u Grčkoj, ali moram da kažem i da je 50.000 hiljada grčkih turista prošle godine bilo u Srbiji”, rekao je Dačić.

Izvor: eKapija