Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ukoliko bude dobra epidemiološka situacija, ne od sutra, već od narednog vikenda biti produžen rad ugostiteljskim objektima do jedan sat, kako bi mogli da zarade više novca.

Pixabay

Zamolio je ugostitelje da plaćaju porez i posebno da izdaju PDV račune, pošto je, kako je rekao, video da su užasni rezultati iz Poreske uprave kada su u pitanju pekare, ugostiteljski objekti i samostalne trgovinske radnje.

“Mnogo smo pomogli, mi smo dali oko 1.150 evra po radniku za pet meseci, a kriza nije baš trajala pet meseci i za to vreme nisu radili možda 20 dana ili tokom trajanja vanrednog stanja. Ne vraća se državi tako što se izbegava plaćanje poreza”, poručio je Vučić.

Ističe da su pri kraju priprema za nove sektorske mere koje su on i premijerka Ana Brnabić najavili za turizam.

“Mi smo pri kraju i u pripremi ono o čemu smo Ana i ja razgovarali i stavili na intagram i rekli da će biti i sektorskih mera ili za delimično sektorske mere za one koji su najpogođeniji”, rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Kaže da su planine i banje pune gostiju, ali da se mora pomoći hotelijerima u Beogradu, Novom Sadu i drugim velikim gradovima.

Predsednik dodaje da nigde nije laka situacija u svetu po pitanu ekonomije, ali da mi stojimo bolje nego u drugim zemljama.

Vučić dodaje da prema svim izveštajima i podatke koje ima da može da kaže da u regionu najbolje projekcije u perspektivi imaju Srbija, pa Mađarska.

Dodaje da je izuzetna vest za nas što se nemačka ekonomija oporavlja.

Autor: Nova.rs