Od danas pored prijavljivanja preko e-Uprave, građani mogu da interesovanje za vakcinaciju iskažu i putem telefona.

Pixabay

Prijavljivanje preko portala e-Uprave je sigurno najkomforniji način, najbrži, najefikasniji i najprecizniji, ali smo svesni da ipak postoji deo stanovništva koji voli da to uradi putem telefona, tako da smo zajedno sa ‘Telekomom Srbije’ organizovali veliki kontakt centar koji je počeo da radi jutros u osam sati. Građani pozivanjem broja 0800 222 334 mogu da pozovu kontakt centar i da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida-19″, rekao je za RTS Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Građani ostavljaju osnovne lične podatke – ime, prezime, jedinstveni matični broj građana, adresu elektronske pošte, broj mobilnog i fiksnog telefona. Za one sugrađane koji se budu prijavljivali preko kontakt centra adresa elektronske pošte neće biti obavezna jer su to možda građani koji nisu dovoljno informatički pismeni.

Takođe građani ostavljaju podatak – gde žele da se vakcinišu, u kojoj opštini ili kom gradu, koju vakcinu žele da prime, ali i podatke o tome da li boluju od neke hronične bolesti.

Autor: RTV Biser