Vlada Srbije će na današnjoj sednici doneti odluku da od petka prilikom ulaska u našu zemlju više neće biti potreban PCR test niti izolacija.

Foto: Pixabay

“Mi ćemo danas imati sednicu vlade i od sutra neće biti više obaveze PCR testova niti izolacije onih koji ulaze u našu zemlju, a naši građani koji idu ka nekim drugim državama će se ponašati u skladu sa odlukama tih država”, rekla je Zorana Mihajlović na beogradskom aerodromu Nikola Tesla nakon što je ispratila prvi komercijalni putnički let Er Srbije za Cirih, čime je srpska aviokompanija obnovila putnički saobraćaj posle ukidanja vanrednog stanja.

Ona je dodala da, na primer, Švajcarska nema nikakve restrikcije i da će putnici će koji su danas otišli prvim letom ući u tu zemlju uz obavezno nošenje maski.

Generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit je kazao da su uzbuđeni jer leti prvi komercijalni let za Cirih, kao i da pokreću prvo četiri linije, Cirih, Frankfurt, London i Beč.

“Danas imamo pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt, a krajem meseca puštamo letove za Amsterdam i Pariz. Što se tiče regiona, 29. maja letimo za Ljubljanu i imaćemo još pet letova, za Podogoricu, Tivat, Skoplje, Banjaluku i Sarajevo, a 6. juna idemo za Njujork i nastavljamo sa još komercijalnih letova”, izjavio je Nejsmit.

Izvor: eKapija