Кao i prethodnih godina, Ženski centar “Milica“, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje vožnju podrške „Daj pedalu raku 2020“, kako bi glas o važnosti redovnih preventivnih pregleda i samopregleda dopro do svesti svake žene u Srbiji.

Кako kažu u Ženskom centru, rak je izlečiv ako se otkrije i leči na vreme pa i ove godine, u vreme proglašenja pandemije COVID 19 upravo te dve važne reči “otkriti” i “lečiti” na vreme su postale gotovo nemoguće.

Upravo zbog toga, sada je više nego ikad potrebno dati podršku svima koji se sa ovom bolešću bore, i ženama ali i zdravstvenim profesionalcima koji se trude u izuzetno teškim uslovima da pobedi život.

Zato, „Daj pedalu raku 2020“ ima za cilj da biciklističkom vožnjom, uz poštovanje preporuka Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja, pruži podršku ženama koje se u ovako teškim trenucima izazvanim COVID 19 pandemijom bore sa rakom dojke, ali i lekarima bez kojih bi ova borba bila nemoguća.

Lokalna samouprava poziva sportiste, zdravstvene radnike, građane i građanke, decu da danas tačno u podne, prisustvuju podizanju zastave manifestacije u gradskom parku.

Simboličnu biciklističku vožnju podrške biće organizovana uz poštovanje preporuka Vlade i Ministarstva zdravlja (obavezne maske i održavanje distance između učesnika).

Uz organizatora Ženski centar “Milica“ i suorganizatore opštinu Veliko Gradište i Sportski savez Veliko Gradište, pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo omladine i sporta i Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“.

Autor: RTV Biser, Izvor: Veliko Gradište