Извор: Политика, Танјуг/ Фото: РТВ „Бисер“

 

Заменица директора института „Батут” Дарија Кисић-Тепавчевић рекла је да ће Кризни штаб донети одлуку о мерама у наредном периоду, па и о тзв. полицијском часу за наредни викенд и за наредни период уопште.

Кисић-Тепавчевић је на јучерашњој конференцији, на питање новинара да ли су тачне спекулације медија да ће бити донета мера забране кретања од идућег четвртка до понедељка, рекла да све мере које се доносе имају само један циљ а то је да се смањи могућност да дође до контакта особе која је инфциирана и оне која је осетљива.

„Која ће мера бити у наредном периоду је питање за Кризни штаб”, поручила је она, преноси Танјуг.

Нагласила је да је суштина да се сви, као што се ради последњих дана, стриктно придржавају свих мера, па онда неће бити потребне додатне мере које би битно мењале живот.

Кисић: Аутистичну децу треба прошетати, предложићу влади

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је апсолутно оправдано, са становишта струке, да родитељима деце са аутизмом буде омогућено да своју децу прошетају, када за то постоји потреба, што ће и предложити влади, преноси Танјуг.

Она је тако одговорила на питање да ли кризни штаб може да препоручи влади да изађе у сусрет родитељима деце са аутизмом, како би могли да их изваду у шетњу.