Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je petak po velikom broju parametara najgori dan od početka naše borbe sa koronavirusom.

Foto: Pixabay

 

Istakla je da Vlada ne želi da uvodi policijski čas, ali ako ne bude rezultata, neće se prezati od uvođenja najrestriktivnijih mera.

Na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od ove zarazne bolesti na teritoriji Grada Beograda.

Očekivalo se da toplota i Sunce makar ublaže virus i pomognu da preventivne mere daju rezultate ali to se nije dogodilo, rekli su sagovornici specijalne emisije Oko na RTS-u i članovi Kriznog štaba. Poručuju da je potrebno nositi masku, držati distancu i izbegavati okupljanja.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže za RTS da u ovom periodu postoji više izvora infekcija, zbog čega ima i više zaraženih. Imaćemo novi pik sredinom sledeće nedelje, pa sve do kraja te nedelje, upozorava Tiodorović. Dodaje da o borbi za bolji život treba razmišljati i razgovarati kada budemo imali stabilnu zdravstvenu situaciju.

Beograd već dugo ima najviše novozaraženih, bolnice u glavnom gradu su prepune.

Izvor: RTS