Исплата пола минималне зараде за март у оквиру трећег пакета државне помоћи почела је у четвртак, 8. априла, а право на ову помоћ остварили су они који су до 31. марта 2021. поднели образац ППП-ПД за обрачунски период фебруар 2021. године и дали посебну изјаву о прихватању исплате директних давања на порталу Пореске управе, за уплату у априлу 2021. године. Међутим, шта се дешава уколико се неко пријавио за помоћ, али касније ипак одлучио да је не искористи.

Ilustracija/Pixabay

 

– Добио сам јуче помоћ од државе везано за цовид19 коју не желим да подижем са рачуна ни овог, а ни следећа два месеца – гласи мејл који је нашем порталу упутио читалац уз питање, шта му је сада чинити.

Судећи према тексту Програма директних давања из републичког буџета привредним субјектима у приватном сектору у циљу ублажавања економских последица произрокованих епидемијом Цовид-19, који је Влада усвојила уредбом на седници 11. фебруара, уколико се новац не подигне са ковид рачуна, он ће бити враћен на рачун са кога су директна давања исплаћена.