Na portalu eUprava dostupne su tri nove usluge koje omogućavaju da se sa samo nekoliko klikova elektronski dobije uverenje da se protiv fizičkog i pravnog lica ne vodi krivični postupak, kao i da pravno lice nije osuđivano.

Foto: Pixabay

Nove usluge razvili su Vlada Srbije, Ministarstvo pravde i Kancelarija za IT i eUpravu sa ciljem da se građanima olakša pribavljanje tih dokumenata.
Predsednica Vlade Ana Brnabić koja je prisustvovala predstavljanju eUverenje u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, poručila je da se uvođenjem novih usluga dodatno olakšava život građanima i da država treba da služi kao servis građanima 24 sata, svakog dana u godini.
On je istakla da građani više ne moraju da izlaze sa posla i čekaju u redovima ispred sudova da bi dobili potrebna dokumenta jer će im država u svakom trenutku pružiti tu uslugu.

Premijerka je naglasila da nove usluge vunapređuju efikasnost sudstva, uporedivđi uslugu eUverenje sa značajem eRecepta u zdravstvu.

– Ovim se smanjuje administrativni i birokratski posao kako bi zaposleni u sudovima mogli da se bave i drugim stvarima i da na taj način podižu efikasnost pravosuđa – navela je ona, prenosi sajt Vlade.

Izvor: ekapija