Za stanovnike opštine Žagubica uskoro stiže nov minibus za besplatan prevoz.

Foto: RTV Biser

Među 18 lokalnih samouprava koje su dobile minibus za prevoz seoskog stanovništva na konkursu Ministarstva za brigu o selu je i opština Žagubica.

U Palati Srbije, ugovori su potpisani sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem, a ispred lokalne samouprave opštine Žagubica, ugovor je potpisao zamenik predsednika opštine Predrag Ivković.

Ministar Krkobabić je tim povodom izjavio da je svako vozilo vrednosti do sedam miliona dinara sa po 21 sedištem. Navodi da je sada na lokalnim samoupravama da racionalno gazduju i održavaju ova vozila, obezbede vozače i gorivo. Za konkurs je, kaže, bilo veliko interesovanje. Konkurisale su 83 lokalne samouprave, a ispravna je bila 81 prijava. Od 18 koje su dobile ovu pomoć, 13 je iz devastiranih područja, rekao je Krkobabić.

Opština Žagubica će takođe čestvovati u kupovini sredstvima iz budžeta, a mini bus će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u opštinsko sedište.

Realizacijom ovog projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.