Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, je u svom kabinetu održao sastanak s novim rukovodstvom Veslačkog saveza Srbije s kojim ova opština ima dugogodišnju i uspešnu saradnju.

velikogradiste.rs

 

Novi predsednik Saveza, Miljan Popović i potpredsednik, Vladan Kovačević, predstavili su planove za dalji rad i funkiconisanje ove institucije budući da je na Srebrnom jezeru 2012. godine otvoren Nacionalni veslački centar za pripremu reprezentacije.

Vrhunski uslovi koje Srebrno jezero pruža za trening omogućili su da, pored Beograda, Nacionalni centar postane glavna baza srpskog veslačkog sporta i na taj način populariše veslanje i u manjim sredinama kao što je Veliko Gradište. Tako je u ovoj opštini osnovan Veslački klub Srebrno jezero, a prošle godine primljen je u članstvo Veslačkog saveza Srbije.

Sastanku je prisustvovao i Saša Branković, direktor Sportskog centra Veliko Gradište koji koordinira i pomaže rad sportskih klubova na teritoriji opštine, između ostalih i Veslačkog kluba Srebrno jezero.

Centar poseduje hangar za čamce, svlačionice, sanitarni prostor, ergometranu, teretanu kao i posebnu kancelariju za sastanke stručnog štaba, a s obzirom na izuzetne uslove ova lokacija privlači i strane reprezentacije i klubove za pripreme.

Izvor: velikogradiste.rs