Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je Veliko Gradište, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom Draganom Milićem, razgovarao o daljoj saradnji i investicijama.

Foto: RTV Biser

Ministar Martinović je obišao halu sportova na Srebrnom jezeru, u čiju je izgradnju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložilo oko 18 miliona dinara, kao i skupštinsku salu, modernizovanu uvođenjem sistema za vođenje elektronskih sednica.

Foto: RTV Biser

Hala sportova u Velikom Gradištu je jedan od najznačajnijih projekata u koje je Republika Srbija i  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložilo značajna sredstva, ali da su u planu i drugi projekti koji će ovu opštinu koja je pre svega, turistički potencijal, podići na nivo razvijenih gradova i opština, istakao je ministar Martinović.

„Naš zadatak je da obezbedimo da se Srbija ravnomerno razvija i da građani ostaju u svojim rodnim mestima i tu grade život dostojan čoveka. Radimo na tome da manje opštine dostignu nivo razvijenosti velikih gradova. Nema potrebe da se pravi razlika između Beograda i Velikog Gradišta ili bilo koje druge lokalne samouprave, sve ono što Grad Beograd pruža Beograđanima, to Veliko Gradište treba da pruža svojim građanima“, istakao je Martinović.

„Značajan projekat, koje je takođe finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave jeste uvođenje led rasvete, kako  u Velikom Gradištu, tako i svim naseljenim mestima na teritoriji opštine.“, rekao je Martinović.

„Veliko Gradište i lokalno rukovodstvo u Ministarstvu će uvek imati stabilnog i pouzdanog partnera“, rekao je ministar Martinović i dodao da se nada da će u narednom periodu građani ove opštine dobiti i Jedinstveno upravno mesto, koje će im u značajnoj meri olakšati ostvarivanje brojnih prava koja imaju pred organima državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar je obišao i Destileriju u naselju Kumane koja se bavi proizvodnjom prirodne voćne rakije i likera.