Predsednik opštine Dragan Milić primio je juče odbojkašku ekipu i profesora Srednje škole “Miloje Vasić“ Veliko Gradište koji su na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije, u organizaciji Saveta za školski sport Srbije, osvojili prvo mesto čime su se kvalifikovali za svetsko školsko prvenstvo.

Foto: velikogradiste.rs

Prijemu su, pored saradnika predsednika, prisustvovali i direktorka ove škole Vesna Novković kao i predstavnici Sportskog saveza Veliko Gradište i Odbojkaškog kluba VGSK.

Foto: velikogradiste.rs

Uputivši iskrene čestitke učenicima Mihajlu Miloševiću, Filipu Kljajiću, Đorđu Karanoviću, Lazaru Paunoviću, Luki Popoviću, Đorđu Petroviću, Aleksandru Drndareviću, Milanu Aleksiću, Veljku Jovanoviću i Milanu Ćirkoviću, njihovom profesoru i treneru Dejanu Milanoviću, direktorki i profesorima Škole, roditeljima učenika, Sportskom savezu i Klubu, predsednik je poželeo da i na svetskom prvenstvu postignu ovakav uspeh.

“Kao i uvek kada primamo sportiste, decu – to je jedno od najvećih zadovoljstava“, rekao je, podsetivši da je, na obližnjem sportskom poligonu, pre pedesetak godina, kako je rekao, “posejano seme odbojke u Gradištu“ iz čega je izraslo “drvo koje više niko ne može da sruši“.

On je podsetio i na OK VGSK koji odlično radi, ali i na osvojena prvenstva u bivšoj Jugoslaviji, zbog čega je 80-ih godina prošlog veka izgrađena prva sportska hala u Velikom Gradištu kada se igrala Liga šampiona i pobeđivala Zvezda, Partizan, zagrebački Dinamo i drugi.

“Naš klub dobro radi, ima rezultate, i – što je za mene najvažnije, sva deca koja igraju u Klubu su deca iz Gradišta“, rekao je naglasivši da se to nastavlja i u školskom sportu gde je postignut izuzetan razultat i gde se uspesi ređaju jedan za drugim.

Školska ekipa je prvak Srbije u odbojci po sedmi put, a po treći put će predstavljati Srbiju na svetskom prvenstvu sa koga su 2018. iz Češke doneli bronzu – prvu medalju za Srbiju osvojenu na svetskom školskom takmičenju u muškoj odbojci.

Milić je istakao i da je bilo vrlo izvesno da se prvenstvo organizuje u Velikom Gradištu, što je izostalo zbog manjka smeštaja za sve reprezentacije.

Direktorka Novković je ovom prilikom zahvalila opštini, a pre svega predsedniku, koji, rekla je, prepoznaje uspeh, motiviše i nagrađuje đake i pomaže da iz godine u godinu osvajaju sve veće uspehe, uručivši mu fotografiju pobedničke ekipe na čemu joj se pridružio i profesor Milanović.

NJihova fotografija već krasi i bilborde u gradu, a pored opreme za učešće na svetskom prvenstvu – trenerke, dresa sa šortsem, patika, ranca i dve lopte za trening, mladim sportistima sleduju i vredne godišnje nagrade za najbolje učenike. Opremu će, takođe, dobiti i petoro njihovih školskih drugova koji će im se pridružiti na prvenstvu u Beogradu.