Opština Malo Crniće i biblioteka „Srboljub Mitić“, bili su domaćini pesnicima iz Tunisa, Grčke i sa Kipra, učesnicima pesničke međunarodne manifestacije „Orfej na Dunavu“ u organizaciji Kluba ljubitelja knjige „Majdan“ iz Kostolca. Zbog lepote poezije i njene snage da otvara sve granice i čine ih nevidljivim, doputovali su: Abdalah Gasmi Hasna Vafa Dželasi iz Tunisa; Paraskeva Vula Memu; Voula Memou, Fotini Georgandaki Psihoju iz Grčke i sa Kipra pesnikinja Aliki Talesku Mihailidis.

Foto: BSMMC

Predstavnici opštine Malo Crniće na čelu sa predsednikom Mališom Antonijevićem i predsednicom SO-e Gorankom Bebom Stević, kao i Biblioteke „Srboljub Mitić“ na čelu sa direktorkom Danijelom Božičković Radulović, proveli su dan u obilasku Zaovačke gore, i spomen obeležja na Vranjevcu.

U večernjim satima održano je književno veče, kojoj su pored Tuniskih i Kiparskih pesnika, prisustvovali i pesnici iz Požarevca, Malog Crnića, Kostolca, Smoljinca, Petrovca na Mlavi i drugih mesta. U prvim redovima našli su se: predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević; zamenik predsednika Daniel Surdulović; predsednica SO-e, Goranka Beba Stević; pomoćnik predsednika Opštine, Toplica Đorđević; načelnik Opštinske uprave Nebojša Sudimac, direktor Doma zdravlja, Emad Eslem, radnici Opštinske uprave i ljubitelji poezije i pisane reči.

Ljubavnom poezijom predstavili su se najpre pesnici iz Tunisa, Abdalah Gasmi, Hasna Vafa Dželasi, i Aliki Talesku Mihailidis sa Kipra, a potom pesnici Braničevskog okruga: Ljubisav Grujić Gruja, Slavica Pejović, Danijela Božičković Radulović, Jovan D. Petrović, Ivan J. Petrović, Svetlana Perišić, Dragan Radosavljević, Radmila Zorić, Ana Dudaš, Dragana Ranđić, Dafina Milutinović i Mihajlo Antić.

Prelep glas i nežni tonovi gitare Marka Milivojevića, oplemenili su čitav program.

Izvor: BSMMC