Predsednik opštine Dragan Milić primio je meštanina sela Kurjače Vladicu Vasiljevića kojem je, početkom meseca, u požaru potpuno izgorela kuća, kao i predstavnike Mesne zajednice Kurjače, člana Opštinskog veća iz Kurjača i vlasnika “Kurjače gradnje“ koji pomažu u obnovi.

Foto: Opština Veliko Gradište, Ljubiša Ivanović

Vladici je, zbog stare instalacije, kuća izgorela do temelja. U pomoć su mu, pored vatrogasaca, priskočili i meštani sela, ali stara gradnja ipak nije izdržala.

Mesna zajednica i član Opštinskog veća Dejan Ivanović od meštana su prikupila sredstva za obnovu u visini od 5.500 evra, a izgradnju objekta započela je firma “Kurjače gradnja“. Opština je pomogla sa 120.000 dinara i to neće biti sve. Da bi kuća bila useljiva potrebno je ukupno 15.000 evra.

Do sada je već dosta urađeno, kuća je stavljena “pod krov“ za samo osam dana, urađeni su stolarija i instalacije, a uskoro će biti završeno i ostalo.

Upućen je i poziv ljudima koji mogu i žele da Vladici, koji je nezaposlen, pomognu donacijama ili stvarima kao što su nameštaj, odeća i druge potrepštine. Pomoć se može dostaviti preko Mesne zajednice Kurjače.

Izvor; Opština Veliko Gradište